There was an error in this gadget

Saturday, February 19, 2011

majlis selawat n makan2 206A

sambutan maulidur rasul..to bee,farah,nad,lina,aina,mira,faiqah and aimi.Kawan2...mekacih memeriahkan majlis..hihi.smoga success sokmo dan berada dlm redha allah.
kawan-kawan..posing ckit!

aip!!..sempat lagi peace..cpat mintap maap kat sifu!!

comey!!..ngah tnggu kwan2 laen sblum selawat

slpas selawat..jamuan ckit2

antara juadah yg tersedia

preparation 

bru nk prepare

Air!!..bes (manggo + oren),aimi buat..kih3
kawan2..tahun depan kita smua dah kat kuantan..so,x leh doh nk wat cam ni ag..smoga ni jd knangan kita brsama..^_^

maulidur rasul...junjungan besar nabi muhammad s.a.w

15 haribulan lepas bersamaan 12 rabiulawal iaitu hari lahirnya junjungan besar nabi kita,kita digalakkan utk bnyk berselawat ke atas nabi muhammad saw..lau kat klate,org akn panggil skg ni bulan maulud.bulan maulud ni slama sbulan..dalam mse sebulan ni la rmai yg akn buat mjlis slawat kat umah masing2 pas2 ajak pnduduk kg rmai2 berselawat dan buat ckit makan2..slain tu,ader jgak bunga rampai..bunga rampai tu dr daun pandan,dihiris halus2 dan dicampur ngan sdikit wangi-wangian dan bungaan,lau tuan rumah tu ader budjet lebih,bleh r letak duit skali dlm bunga rampai tu...bab2 bunga rampai ni,kanak2 la yg pling suke...heee..sbb dpt duit dlm bunga rampai tuh..pulut kuning pun x terkecuali..pulut kuning cmpur ngan telur dadar hiris halus2..ooo..rindunya majlis maulud nabi...berselawat beramai2 dan makn beramai....meriah sungguh smbutan maulud nabi...oleh itu,sy and rumates pom rse trgerak hati nk wat majlis sambutan maulidur rasul kecilan kat blik bersama kawan2 laen..lepas isyak,kami smua berkumpul kat blik 206a utk same2 berselawat..majlis dimulakan oleh tuan rumah iatu sy sndri,selawat di ketuai oleh aimi(my rumate) dan di ikuti oleh kawan2 laen (bee,lina,farah,nad,faiqah,mira,aina) dan doa diakhiri oleh aina(rumate)..slpas selesai slawat,sdikit majlis makan2 sambil berborak2..hilangkn tensen utk exam..slpas tu smua bersurai sebab nk study utk final exam masing2..huhu..minta maaf la,sbb bunga rampai dan pulut kuning x sempat nk sediakan...hihhi..maklumlah duk uia kan..mane ader smua tuh..lau ader dapur bleh r gak wat pulut kuning..hihi..x pe la,mkann tu pun dah ckup..smoga majlis kecik2 ni dirahmati oleh allah,smoga kita smua sentiasa dlm redha illahi dan sntiasa berselawat keatas nabi muhammad saw..smoga sunnah dan ajaran baginda mnjadi amalan harian kita..^_^

Tuesday, February 8, 2011

baby nur alya batrisyia

alya comeyyyy!!!!..skg ni alya ade kat klate...rindu nk blik klate jmpe ngan umi,abah,kak deni,shafira,danial and baby alya..loni alya dah pndai senyum n mngagah..suka!!...x sbar tnguu 21 feb kul 1.40ptg..flight blik klate..yeaahaaa...



tomey!!!

Monday, February 7, 2011

kawan dan sahabat

syukur alhamdulillah...allah menemukan sy dgn sahabat2 yg baik dan sgt memahami...sahabat2 ini sentiasa brada disisi walau dlm ape keadaan..sahabat2 ini sentiasa mnjadi seorang pendengar yg baek,pemberi motivasi,pemberi smgat,dan teman study yg mantopp...hehe..disaat sy ditimpa dugaan dan cobaan kamoo sntiasa ada..apabila sy menangis kamoo mnjadi bahu utk tmpat sy menangis..hanya kamoo saje yg tau prasaan sy apabila sy ada msalah dgn persatuan dan hisbah..trima kaseh teman dan sahabat ku...kepada nurul aimi dan nabilah...terima kasih kerana sudi mnjadi sahabat yg baek...smoga kamoo smua brjaya dlm hidup..mnjadi seorang doktor pakar dan pakar nutrisi..insyaallah..smoga persahatan kekal slamanya..Ya Allah..Kau jagalah persahabatan kami sehingga keakhir hayat..luv u all..^_^
three of us..

bee and me..

Aimi and me..