There was an error in this gadget

Saturday, January 7, 2012

diri ini..

wah,lama sgt x menulis kat blog ni sejak masuk uia kuantan..nk kata busy ad la jgk,huhu...biasa la budak first year kan,msti la busy..huhu..lgpn skg dah msuk blok 2.blok 1 da lpas n alhamdulillah pass..spnjang 4 bulan duk kat kuantan ni mcm2 terjadi..suka,duka,stress,tension,homesick..ummm..yg duka la pling bnyk rsanya..huhu..bila da msuk degree ni,siyes x bes..my bes frenz bee x de..she's not the same course wif me n aimi..dia amik dietetic..tnggal lah sy n aimi jer..terkontang kanting la kami 2 org kat dlm MBBS huhu..dulu.mse kat cfs,die la yg tlong kami dlm ap sja situation..jd peneman stress n depression..siyes dlm medic ni mmg sy sgt stress..bkn stress bcoz of study tp enviroment..huhu..bru2 ni stu crite yg lead tu max depression n during that time my depression symptoms pn muncul la..sy jd dementia,x mkn,x focus..itu yg ak brlaku bile max depression la.smua ni berlaku bila sy tau ad ura2 crite buruk psal sy n aimi tersebar kat satu batch,batch budak dentist n macam2..x tau la nk ckp..hhuhu..sy x tau knpa org wat crite2 ni..bila sakit hati sgt kdang dlm hati ad trpikir (ko nk ckp bruk sal org,ko tu baek sgt ke??)..tp bila dipikir blik i hav to take it positively,org nk ckp ap ckp la..mulut org  x leh tutup..juz pray to allah smoga mereka cpat sedar yg ape mreka duk crite2 n gossip tu x benar smuanya.. n i remembered what myy frenz said..jika mereka tu kawan kita yg sebenar diorang x kn percaya sgala crita buruk sal kite.dia lebih tau siapa kita..sy tau sy x la baik pn n insan yg lemah n bnyk buat silap..tp pliss jgn la nk hukum dgn crite2 yg mcm sy ni jhat sgt..:)
P/s;sy harus sbar dgn ujian allah ni..maybe hikmahnya,agar nnt sy lebih berhati2..dan ingat lah ....Barangsiapa membawa berita tentang orang lain kepadamu, maka dia akan membawa berita tentang dirimu kepada orang lain....so watch our words..=)
~peringatan bersama~

2 comments:

  1. assalamulaikum Dr,
    isu panas ape plak korang nie..
    ha3..
    go through jer la.

    xyah pening2...

    baca nie.

    Mereka juga ialah yang diberitahu oleh orang-orang (pembawa berita) kepada mereka: “Bahawa kaum (kafir musyrik) telah mengumpulkan tentera untuk memerangi kamu, oleh itu hendaklah kamu gerun kepadanya”. Maka berita itu makin menambahkan iman mereka lalu berkata: “Cukuplah untuk (menolong) kami, dan Ia sebaik-baik pengurus (yang terserah kepadaNya segala urusan kami)”.(3:173)

    keep senyum :)

    ReplyDelete
  2. thanx fakhrul..as usual la fakhrul..org,biasela ad yg x puas ati ngan kite..juz face it n think positively je skg..huhu..thanx 4 this sharing ayat..:)

    ReplyDelete